Maybelline 100% Black

Da morate da se odlučite za jedan jedini proizvod šminke koji bi to bio? Šta pravi najveću razliku kod šminkanja? Maskara ili eyeliner? Maskara ili senke?... Mislim da bi većina devojaka odgovorila na ova pitanja sa - Maskara. Što se mene lično tiče, ona je proizvod broj jedan. Retko kad imam potpuno našminkano lice, pudere ne stavljam često, za senke nemam uvek vremena, ali maskara je uvek tu.
Ovo će biti post o najboljoj koju sam do sada probala. Preciznije - o Maybelline the Colossal Volum' Express 100% Black.


Za početak, kada sam kupovala, recimo, svoju prvu maskaru mislim da je to bila Maybelline (uvek mi je bio omiljeni drogerijski brend) u crnom pakovanju, standardna. Nakon toga su sledile isključivo njihove, ali u drugačijim pakovanjima, namenjene različitim stvarima od volumena, vizuelnog povećanja trepavica, u boji, vodootporne... Nekako se uvek pogodio trenutak kada istrošim jednu, oni izbace noviju verziju, pa sam ih tako i isprobavala. U jednom momentu sam kupila i ovu, potrošila dva tri pakovanja i nastavila da kupujem novije verzije. Probala sam čak i onu sa gumenom četkicom, a inače nisam ljubitelj istih. Potom su usledile i neke od drugih brendova poput Essence, L'oreal, Lancome... Priča se odužila, ali suština je da sam se opet vratila ovoj.




U daljem tekstu ću je uporediti sa par gore navedenih.

The Falsies - ako se ne varam, na ovoj bočici su nacrtana perca (Feather Look verzija), i to bi bio najbolji opis kako mi trepavice izgledaju. Totalno prirodne, lagane, recimo nešto što je idealno za svaki dan kad ne nosite mnogo šminke, ili stavite samo maskaru.
The Rocket - iznenađujuće dobra s obzirom da sam već rekla kako ne volim ovakvu vrstu četkice. Ono što se meni najmanje dopada je dužina ,,dlačica'' pa ne mogu da izvučem maksimum od svojih trepavica.
Big Eyes - maskara koja ima dve strane, za gornje i za donje trepavice, posebna četkica. Za donje je obična četkica kraćih dlačica, za gornje je spiralno uvijena oko svoje ose (da li me iko razume?) i jedna je od najboljih četkica koje sam koristila. Šta je mana? Potrošila sam je za malo više od nedelju dana, a to mi se nikada do sada nije desilo, traju mi dosta duže.
Essence I ♥ Extreme (roze pakovanje) - veoma jeftina, a ima čak 12 ml. Bolja je nego što sam očekivala, zapravo prijatno me iznenadila i sigurna sam da ću je opet kupiti. Jedina stvar koju bih rekla jeste da može lako da se pretera sa količinom. Ukoliko mackate trepavice kao ja po 15 minuta zanećete se, naneti previše, pokušati da ispravite stvar, a onda ćete završiti sa mnogo maskare i slepljenim trepavicama.
L'oreal Miss Manga - Mislim da su odradili fantastičnu stvar sa reklamom ove maskare, kao i njenim dizajnom koji je meni prelep. Konkretnim proizvodom nisam oduševljena. Maskara je sasvim korektna i to je to.
Colossal GO! Extreme - je poslednja koju sam probala i jedina za koju mogu da kažem da mi se zapravo nije dopala. Ne znam ni tačan razlog, jednostavno se nismo složile.


Ono što generalno ne volim kod maskare je što je prvih par dana previše retka pa se uvek umažem, čekam duže da se osuši... Kod ove toga nema, od prvog korišćenja je sjajna. Mislim da mi daje dovoljno volumena, naglasi dužinu mojih trepavica i potpuno je crna.
Inače imam duže trepavice i uvijene (ukoliko hoću da stavim veštačke trepavice uvijam njih, a ne svoje) pa bih mogla da kažem da će mi svaka maskara biti dobra, međutim veoma sam probirljiva. :D
Nije mi se do sada desilo da se mrvi ispod oka, skida se bez problema. Ne znam da li postoji vodootporna verzija, ne koristim ih nikada.

Inače dolazi u žutom pakovanju, sadrži 10,7ml i rok trajanja je 6 meseci.
Ostaviću vas da pogledate fotografije pa i sami vidite ovu maskaru ,,na delu'' i presudite. Imate moje najiskrenije preporuke.




Da li ste probali ovu maskaru? Koja je vaša omiljena?
Hvala na izdvojenom vremenu! :)

Share:

24 comments

  1. Slike su baš dobro prikazale stanje, ova maskara ima super efekat na tvojim trepuškama :) Moje omiljene su Rocket Volume i Essence I Love Extreme, obe verzije, trenutno koristim rozu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      Nisam ljubitelj tih gumenih četkica, ali je super. A Essence sam koristila i sigurno ću kupiti opet, dobra je (roze). :)

      Delete
  2. Odlicna je! :) I mene nervira kad je maskara prvih par dana bas tecna i sva se zamazem, a Rocket mi nije nikako odgovarala bas zbog gumene cetkice i kratkih dlacica. Najvise volim ove standardne, cupave :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se! :) E pa sa ovom nisam imala taj problem. Dok je ona Maybelline dupla npr prvih par dana bila isuviše tečna, par dana odlična, a onda se već osušila.
      I ja. :)

      Delete
  3. Meni je ovo jedna od drazih maskara. Slazem se i sa svim opisima drugih maskara (onih koje sam probala) jer je i moje iskustvo isto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala one mnogo skuplje, hvaljene po raznim društvenim mrežama, poput Benefitove, nove Lancome... Ali od drogerijske ponude ova mi je najbolja. :)

      Delete
  4. Odličan post, a posebno mi se sviđaju slike..ja nikako da si tako dobro ulovim oči, pa još nisam stavljala recenzije maskara :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, drago mi je! :)
      Ako uzmem u obzir da je polovina fotografija bila van fokusa, da nemam stalak za aparat i da fotografišem sama ovo je odlično :D

      Delete
  5. Nisam isprobala, ali jesam Rocket i ne volim ju, nije mi odgovarala hehe, ali ova prva koju si navela Falsies bi mi bila super po opisu :) stvarno ti dramaticno izgledaju trepavice s ovom! Nekako sto se maskara tice, mislim da ako odgovara da ne treba ni mijenjati, kad god promijenim onda zazalim i jedva cekam da potrosim i vratim se voljenoj Bourjois :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da takve stvari zavise i od očekivanja. Ja sam mislila da mi se Rocket neće uopšte dopasti, pa mi je ipak bila sasvim okej kad sam je probala. Hvala! :) Slažem se sa tobom, tu neko eksperimentisanje nije neophodno. :D

      Delete
  6. Početak posta kao da sam ja pisala,ali u svemu se slažemo.I meni je prva bila Maybelline,plavo pakovanje sa uvijenom četkicom,ali tu odavno ne proizvode,jedva sam je prežalila.I ne podnosim gumene četkice! Imam jednu,dobro radi svoj posao,ali meni ne leži,više volim ovu čupavu. :)
    Intersuje me samo da li ova maskara makar malo uvija trepavice?Pošto kako vidim tvoje su baš uvijene. Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda se razumemo. :) Takođe najviše volim te čupave. Iskreno, ne znam koliko mogu da ti pomognem. Kad stavljam maskaru ne trudim se da ih dodatno uvijam, a kad koristim uvijač, ne vidim preteranu razliku (samo ukoliko savijem trepavice nakon prvog sloja maskare). Sama maskara neće mnogo doprineti tome, rekla bih.

      Delete
  7. Imala sam tu maskaru i odlična mi je :D Najdraža mi je Loreal Wings i MF false lashes sve maskare :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da se i tebi dopala! :) Nisam nijednu MF probala, a čula sam da su odlične, pa možda ta bude sledeća na listi :D

      Delete
  8. WOW, stvarno fenomenalno izgleda na tvojim trepavicama! Meni je nažalost ova četkica prevelika, ali mi je zato Loreal False lash wings odlicna! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala tu, pogledaću sledeći put. :)
      Hvala puno! :)

      Delete
  9. wow! i have to get this mascara..its amazing how long your eyelashes look after using it..
    would you like to follow each other on GFC? please let me know on my blog or follow me and i will follow you back :)
    jolahogg.blogspot.ie

    ReplyDelete
  10. Thank you for the follow, i also follow you back:)

    Jolahogg.blogspot.ie

    ReplyDelete
  11. Super recenzija! Baš mi se dopada što si postavila dosta slika :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :)
      Ispale su bolje nego što sam očekivača, pa sam ih skoro sve ubacila. Drago mi je da ti se dopada. :)

      Delete